Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mars

4 november @ 19:30 - 21:00

Junioravond op vrijdag 4 november

Op vrijdag 4  november is er weer een  publieksavond voor junioren in de leeftijdsgroep van 9 t/m 13 jaar én hun begeleiders. Het thema van deze avond is: “Mars”. De planeet Mars bevindt zich verder van de Zon dan de Aarde, maar heeft net als de Aarde een vast oppervlak. Wat zijn de verschillen met de Aarde?  Hoe beweegt Mars om de Zon en hoe draait hij om zijn eigen as? Waar en wanneer kunnen we Mars aan de hemel zien? Is er een atmosfeer en wat is het verschil met die van de Aarde? Is er water op Mars of is er vroeger water geweest en is er leven? Wat hebben ruimtevaartuigen naar Mars gezien? Kunnen mensen in de toekomst leven op Mars?

Mocht het helder weer zijn dan zal tevens door de telescoop gekeken worden.We beginnen stipt om 19.30 uur en eindigen om ca. 21.00 uur. De entree-kosten bedragen € 2,00 voor volwassenen, €1 voor het 1e kind en € 0,50 voor het 2e kind.

Het adres van de Sterrenwacht Strabrecht is: Grote Bos 2, Geldrop. Ingang: de hoofdingang van de nieuwe school (aan de kant van de oude school). Parkeergelegenheid voor de school.

Het waarnemen van planeten

Mercurius en Venus zijn deze maand niet zichtbaar. De planeet Mars komt aan het begin van de maand twee uur na zonsondergang op in het oosten. De planeet Jupiter staat op 4 november in de buurt van de maan. Het is na de zon en de maan het meest opvallende object aan de hemel. Je kunt er dus niet naast kijken. Saturnus staat aan het begin van de avond in het zuiden en staat op 1 november in de buurt van de maan.

Gegevens

Datum:
4 november
Tijd:
19:30 - 21:00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *